''It isn't about how hard you hit. It's about hard you can get hit and keep moving forward'' – Rocky Balboa

 

Ik geloof dat boksen een pure vorm van communicatie is. De manier waarop je staat, vecht, ademt en kijkt laat zien wie jij bent en hoe jij omgaat met situaties in het leven.

 

Op jonge leeftijd raakte ik in verwachting en beviel ik op mijn 17e van mijn zoon Ennio. Een echte tienermoeder. Sindsdien heb ik hard gevochten om te komen waar ik nu sta. Ik besloot om mijn Bachelor voor Pedagogiek te halen om vervolgens in de jeugdhulpverlening te werken. Ik wilde andere jongeren helpen die in dezelfde soort situatie verkeerden als waarin ik had gezeten. Ik wilde ze hoop geven, motivatie om niet op te geven.

 

Na enkele jaren besloot ik om als docent in het mbo te werken en deed een lerarenopleiding tot Docent Omgangskunde.  Hier kon ik niet alleen jongeren helpen en motiveren om een mooie toekomst op te bouwen, maar kon ik ook letterlijk een steentje bijdragen door mijn kennis over te dragen. Al gauw merkte ik dat ik met mijn grote liefde voor sport ook iets kon toevoegen aan het onderwijs. Ik zag dat sport veel invloed had op de prestaties van studenten. Sport is niet alleen gezond, maar is een mooi middel om bijvoorbeeld groepsdynamica te beïnvloeden.

 

Naast mijn werk in het onderwijs geef ik ook recreatieve kickbokslessen. Ik merk dat veel mensen hierop af komen om ‘gewoon lekker te ontladen’. Ik geniet ervan als ik keer op keer zie hoe sporters gefocust en gedreven mee doen aan de training en vervolgens helemaal ‘zen’ zijn als de les voorbij is.

 

De liefde voor het kickboksen en de passie om mensen te helpen heb ik daarom tot elkaar laten komen. Iets doen waarvan ik in geloof dat het werkt, maar ook iets waar ik meer dan 1000% achter sta. Boksen is een prachtig middel om jezelf te leren kennen en om jezelf te laten groeien en bloeien!

 

Zin om met mij te sparren?